Секретний інгредієнт, який зробить шедевром звичайну печену картоплю (РЕЦЕПТ)

Картопля конфі – впевнені, ви її ще не готували

Цікавим і простим рецептом, який кожен може повторити вдома, поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

На своїй сторінці в Instagram він розповів, як зробити звичайну печену картоплю неймовірно смачною та ніжною. Виявляється, для цього треба всього один «секретний» інгредієнт.

– Це означає, що ми запечемо її у великій кількості вершкового масла. Як бачите, нічого специфічного, але потім картопля буде дуже ніжною. Така, ніби ковдрочка для смакових рецепторів. Ще додамо сушений кріп, бо він тут добре спрацює, і окрім масла, візьмемо оливкову олію, бо мікс зробить смак багатшим, - пише Клопотенко.

Сам рецепт дуже простий

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • масло вершкове – 80 г
  • оливкова олія – 75 мл
  • сушений кріп – 1 ст.л.
  • часник – 3 зубчики
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Картоплю чистимо і тоненько нарізаємо. Важливо зробити шматочки картоплі приблизно однаковими за товщиною, бо це вплине на час приготування страви і те, наскільки добре пропечеться картопелька.

Змішуємо картоплю з розм’якшеним вершковим маслом (треба близько 20 г), оливковою олією, сушеним кропом і часником. Викладаємо зверху решту масла, накриваємо фольгою і запікаємо протягом 40 хв при 180 градусах.

Сіль та перець - до смаку.

Можна буде наприкінці зняти фольгу, щоб картопля зверху була золотистою

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook