Секрет рецепта котлет із їдалень з часів молодості наших батьків — ось чому вони були такими смачними

Тепер ви можете приготувати їх самостійно

Зробити смачні котлети — завдання непросте, особливо, коли ще збереглася пам'ять про «ті самі», з їдальні. Тут, як не готуй, все одно не вийде так само смачно.

Чи все-таки вийде?

Виявляється, якщо знати парочку секретів, котлети вийдуть точнісінько як раніше.

Інгредієнти:

  • фарш — 600 г;
  • чорний хліб — 0,5 буханця (350 г);
  • вода або молоко — близько 0,5 склянки;
  • цибуля — 1-2 головки;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • олія для смаження;
  • сіль, мелений перець — на свій смак.

Підготуйте хліб. Зріжте кірки зі скибкою житнього хліба, замочіть м'якуш у воді або молоці, а скоринки підсушіть.

Приготуйте начинку. Розкришіть розбухлий м'якуш і додайте фарш, сіль, мелений перець, подрібнені цибулю та часник.

Вимісити масу. Ретельно вимісити всі інгредієнти, щоб вийшла липка маса.

Приготуйте котлети. Сформуйте котлети потрібного розміру та форми, а потім обваляйте їх у підсушених хлібних крихтах.

Запечіть котлети. Варіанти приготування: посмажте котлети на сковороді з двох боків до готовності або обсмажте і потім запікайте на деко в духовці при температурі 200 градусів. Час приготування залежить від властивостей духовки та товщини котлет.

Секрет «тих самих» котлет із їдальні

Котлети, виготовлені за рецептом з минулого, відрізняються від сучасних версій. Вони виходять соковитими та легкими завдяки особливостям приготування.

На відміну від сучасних рецептів, де одне м'ясо, до тих котлет додавали багато хліба, іноді майже в рівних пропорціях. Це робилося не для здешевлення продукту, а з метою надати котлетам соковитість і легкість.

Незвичайно було й те, що котлети не смажили, а запікали у духовці. Це робило страву ніжною та соковитою. А приготовлені у такий спосіб котлети ставали дієтичними та корисними порівняно з тими, що готувалися на сковороді.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook