Секрет італійців: Чому не варто лити оливкову олію у воду для пасти

Оливкова олія у каструлі з пастою – міф чи користь?

Багато хто звик додавати оливкову олію у воду, коли варить макарони. Але це майже не має сенсу. Під час нагрівання олія втрачає смак і корисні властивості, а ще вона завжди спливає на поверхню, тоді як паста вариться всередині.

Тому макарони можуть все одно злипатися.

Щоб цього уникнути, треба варити пасту у великій кількості киплячої підсоленої води й постійно помішувати, пише ukr.media.

Ніяка олія тут не допоможе. Єдиний ефект від неї – масляна плівка, яка може трохи пришвидшити закипання. Але ж простіше накрити каструлю кришкою.

Найкращий момент для використання оливкової олії – вже після варіння.

Зварену пасту не промивають, а відразу заправляють якісною олією. Тоді вона набуде приємного смаку й аромату, а також не злипнеться навіть після охолодження.

Ще один спосіб зробити страву цікавішою – варити макарони не у звичайній воді, а в бульйоні чи додати у воду трохи овочів і спецій. Це зробить пасту набагато ароматнішою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook