Секрет італійців: Чому не варто лити оливкову олію у воду для пасти
Оливкова олія у каструлі з пастою – міф чи користь?

Багато хто звик додавати оливкову олію у воду, коли варить макарони. Але це майже не має сенсу. Під час нагрівання олія втрачає смак і корисні властивості, а ще вона завжди спливає на поверхню, тоді як паста вариться всередині.
Тому макарони можуть все одно злипатися.
Щоб цього уникнути, треба варити пасту у великій кількості киплячої підсоленої води й постійно помішувати, пише ukr.media.
Ніяка олія тут не допоможе. Єдиний ефект від неї – масляна плівка, яка може трохи пришвидшити закипання. Але ж простіше накрити каструлю кришкою.
Найкращий момент для використання оливкової олії – вже після варіння.

Зварену пасту не промивають, а відразу заправляють якісною олією. Тоді вона набуде приємного смаку й аромату, а також не злипнеться навіть після охолодження.
Ще один спосіб зробити страву цікавішою – варити макарони не у звичайній воді, а в бульйоні чи додати у воду трохи овочів і спецій. Це зробить пасту набагато ароматнішою.
Радіо Трек: НОВИНИ