Саме той «смак дитинства»: як приготувати солодкий заварний крем на згущеному молоці (РЕЦЕПТ)

З ним Ваші торти і тістечка точно будуть ідеальними!

Цей легкий повітряний крем ідеально підійде для медовика, наполеона чи навіть бісквітного тортика, а ще – для тістечок та еклерів, профітролів і вафельних трубочок. Тобто, практично для всього!

За консистенцією крем виходить легкий, однорідний і не надто жирний, чимось нагадує морозиво. А готується на диво просто

Інгредієнти:

  • яйце (велике) — 1 шт.
  • молоко — 300 мл
  • цукор — 75 г
  • вершкове масло 82,5% — 200 г
  • згущене молоко 8% — 250 г
  • кукурудзяний крохмаль — 25 г
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

Приготування:

Перші й головне – усі продукти мають бути кімнатної температури.

У миску виливаємо яйце, висипаємо цукор, із загальної кількості додаємо трохи молока, добре все розмішуємо і засипаємо крохмаль. Знову все добре розмішуємо – аж до однорідної маси.

Решту молока виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо майже до кипіння. Тоді виливаємо його тоненькою цівочкою в суміш і добре перемішуємо.

Повертаємо все у каструлю і відправляємо на невеликий вогонь. 

 

Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Щойно відчуєте, що вже з'являються грудочки, помішуйте інтенсивніше. Однак час від часу зупиняйтеся і перевіряйте, чи не кипить ще наша основа для крему.

Коли з’являться перші бульки, тримаємо суміш на вогні близько 1 хв, аби крохмаль добре схопився і заварна основа загусла. 

Після цього висипаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.

Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою, відправляємо у прохолодне місце для охолодження.

Тим часом беремо міксер і збиваємо вершкове масло на середній швидкості близько 5 хв – до появи пишності. Додаємо по 1 ст.л. згущене молоко і кожен раз збиваємо його до повного з'єднання з маслом (приблизно 30-40 сек).

До слова, якщо Ви робите крем для наповнення тістечок, то беріть 1:1. Тобто загалом 200 г згущеного молока і стільки ж масла.

Додаємо сюди заварну основу, теж порціями, кожну порцію збиваємо по 30-40 сек до повного з'єднання. Наприкінці збиваємо все до пишності.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook