Салат Табуле з перловою крупою (РЕЦЕПТ)

Майже дієтичний

Корисна, поживна і дуже смачна страва ліванської кухні.
 
Основними інгредієнтами салату є булгур, зелень петрушки, оливкова олія і лимонний сік. Існує багато варіантів салату Табуле. Замість булгуру часто використовують кус-кус чи перловку, а також додають інші інгредієнти: м’яту, руколу, кріп, помідори, огірки, солодкий перець, ріпчасту чи зелену цибулю, часник, різноманітні спеції. 
 
Інгредієнти:
  • перлова крупа - 150-200 г
  • зелень петрушки - 70 г
  • зелень кропу - 70 г
  • рукола - 70 г
  • помідори - 500 г
  • огірки - 300 г
  • солодкий перець - 200 г
  • ріпчаста цибуля - 100 г
  • часник - 5-6 зубчиків
  • коріандр (мелений) - 2 ч. л.
  • оливкова олія - 5 ст. л.
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - на смак

Перлову крупу добре промити, залити водою (1:2) і варити до готовності (приблизно 30 хвилин). Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем. Помідори порізати кубиками. Солодкий перець очистити від насіння та плодоніжки і порізати кубиками, так само порізати огірок. Зелень кропу, петрушки і руколи подрібнити ножем.

У велику посудину викласти цибулю, часник, помідори. Додати сіль, коріандр, перемішати. Туди ж викласти солодкий перець, огірок, подрібнену зелень, варену перлову крупу, перемішати. Заправити лимонним соком, додати оливкову олію, досолити і поперчити на смак. 

Ще раз ретельно перемішати. Салат Табуле готовий.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: салат