Салат з пекінської капусти: готуємо з того, що є в холодильнику

Варіанти страви для ледачих

Салат з пекінської капусти – страва, яка вдасться навіть початківцям у галузі кулінарії. Вона не вимагає особливих навичок або незвичайних дорогих інгредієнтів.

Наприклад, накришити не складе труднощів навіть найледачішому кухареві. Пропонуємо кілька варіантів салата з пекінки.

Салат з пекінської капусти і курки

Беремо великий шматочок курячого філе і відварюємо його до готовності. Також варимо вкруту три яйця.

Нарізаємо середнього розміру качан пекінки і змішуємо його з банкою консервованої кукурудзи.

Кришимо туди приготовані яйця і нарізаємо філе). Заправляємо все це майонезом, перемішуємо - і готово. 

Салат з пекінської капусти з огірком

Щоб вийшов смачний і швидкий салат з пекінською капустою і огірком, вам буде потрібно зовсім небагато продуктів. А саме:

  • половина качана пекінської капусти;
  • один свіжий огірок;
  • половина банки консервованої кукурудзи;
  • половина пучка зеленої цибулі;
  • половина пучка свіжого кропу;
  • ст. ложка оливкової олії;
  • пів столової ложки соку лимона — для приємної кислинки;
  • мелений перець (щіпку) і сіль.

Капусту й огірок нарізаємо соломкою. Дрібно ріжемо цибулю та кріп. Перемішуємо цих чотири інгредієнти й потім всипаємо кукурудзу. Додаємо сіль і перець, і заправляємо оливковою олією та соком лимона. Знову перемішуємо і все - салат готовий.

Але якщо ви не уявляєте салат без майонезу — не проблема. Просто додайте його в салат замість олії.

Салат з пекінської капусти і ковбаси

Ковбаска в салаті - чудовий вибір! І знайти її на прилавках магазинів можна завжди, як і саму пекінку. Для приготування такого салату вам буде потрібно:

  • пекінська капуста - 350 г;
  • варена ковбаса - 150 г;
  • консервований зелений горошок - пів банки;
  • майонез (краще салатний - він «легший») - 3 столових ложки;
  • сіль - на смак.

Промивши капусту, накришіть її соломкою. Так само соломкою наріжте ковбасу. Додайте горошок і сіль, перемішайте, заправте майонезом і знову перемішайте.

При подачі блюдо можна прикрасити зеленню на смак — петрушкою, кропом, цибулею, мікрогріном, руколою - не бійтеся експериментувати! Також можна замінити варену ковбасу шинкою. 

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook