Салат «Щоденний» з пекінської капусти і помідорів – диво-рішення «що приготувати» (РЕЦЕПТ)

Пропонуємо відразу 2 варіанти заправки

Це дуже смачний салат на кожен день, який можна приготувати за лічені хвилини з доступних продуктів. Більше того, пропонуємо аж два варіанти заправки до салату – на ваш вибір  

До речі, якщо не хочете додавати часник, можете спокійно замінити його зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 200 г
  • помідори – 2 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • сир твердий – 50 г

Для заправки №1:

  • олія – 100 мл
  • яйце – 1 шт.
  • гірчиця – ½ ч.л.
  • сіль – ½ ч.л.
  • цукор – 1/3 ч.л.
  • сік лимона – 1 ч.л.

Для заправки №2:

  • конопляна олія – 2 ст.л.
  • ядра коноплі – 1-2 ч.л.

Приготування:

Беремо пекінську капусту, ріжемо її соломкою, трохи приминаємо, але не сильно – так вона буде ніжнішою й більш соковитою

Помідори теж нарізаємо часточками і додаємо до капусти, сир натираємо на великій тертці (до речі, якщо сиру немає, можна обійтися й без нього) додаємо до овочів і додаємо часник, пропущений через прес.

Перший варіант заправки – це майонез. Його можна приготувати вдома: наливаємо в банку 100 мл олії, розбиваємо яйце, збиваємо, а тоді додаємо гірчицю і сік лимона, цукор із сіллю й ще раз пробиваємо блендером.

 

Заправляємо майонезом і перемішуємо. Салат готовий.

Другий варіант: заправляємо салат конопляною олією і посипаємо ядрами конопель. Сіль додаємо собі до смаку.

Джерело: Школа Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook