Салат «Осінній» з баклажаном: тепер ваша сім'я проситиме готувати тільки його

Він дуже ситний і пікантний

Пропонуємо вам приготувати теплий салат із баклажанами. Це саме те, що треба восени. Його навіть можна брати і на пікнік. Буде дуже смачно і гарно водночас.

Зібрані у салаті овочі ідеально доповнюють один одного та містять багато вітамінів. Спробуйте приготувати салат із баклажанами та помідорами - він точно стане вашим улюбленим.

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 середніх або 3 маленьких;
  • солодкий перець - 2 шт;
  • помідори - 200 г;
  • червона цибуля - 1 шт;
  • сир фета - 120 г;
  • соняшникова олія - 4 стол. л. (2 ложки для смаження і 2 для заправки);
  • часник - 2 зубч;
  • лимонний сік - 1 стол. л.;
  • приправа хмелі-сунелі - на смак;
  • сіль, перець - на смак.

Усі овочі промийте та обсушіть на друшляку.

Баклажани наріжте кубиком, солодкий перець - соломкою, часник пропустіть через прес. Цибулю розріжте навпіл і окремо наріжте половинки півкільцями.

Змішайте баклажан, перці, часник і половину цибулини. Запечіть овочі в духовці (25 хвилин за 120°) або посмажте 10 хвилин на розігрітій сковорідці з олією.

Також можна приготувати їх на грилі. Готовність перевіряйте за цибулею - вона має перестати хрустіти.

Викладіть готові овочі в салатник. Додайте нарізані кубиком помідори та фету, а також свіжу цибулю.

Подрібніть ножем базилік і посипте салат із баклажанами та перцем.

Для заправки змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець на смак.

За бажанням можна також додати соєвий соус.

Готовий салат із баклажанами та фетою рекомендується подавати в теплому вигляді, хоча й після охолодження він залишається смачним.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook