Роми з Закарпаття заробляють по 30 000 грн./міс. у м. Рівне: «Щас облєпіха пішла, рябіна, залізо» (ВІДЕО)

Табір над Устею біля теплотрас. Готуються до зими? (АК)

«Не скігліть»: у Рівному, виявляється, можна цілком нормально заробити, збираючи «облєпіху, рябіну та залізо».

Принаймні, представникам ромської національності, які отаборилися понад Устею і вже місяць не дають нормально жити людям довкола, вдається таким чином «отримувати» по 5-ть мінімальних зарплат на місяць.

Вони самі про це розповідають у постановочному матеріалі від «Рівне-1».

 

Матеріалі покликаному довести нам, що люди «з виразними етнічними ознаками», «яких ніколи не садять», є такими ж громадянами України, як і всі інші.

 

Навіть кращими.

Наприклад, їм можна

  • Не вакцинуватися
  • Не платити податки
  • Не водити дітей до школи
  • Не дотримуватися правил санітарії

За все це до них приїжджають телекамери разом із представниками ґрантових структур і вимагають від влади міста забезпечити ромам з Закарпаття, які «чесною працею» зароблять собі в Рівному по 30 тисяч грн. на місяць або – квартири (під найм), або хоча би – біотуалети.

Цікаво, що самі успішні заробітчани з Закарпаття своїх облич не показують а на території їхнього табору ми при цьому не бачимо ні великих звалищ «облєпіхі» та «рябіни», ні гір «металобрухту».

Всього того – чим ці люди (за їх словами) щодня успішно заробляють по 1000, 2000, 3000 грн. у м. Рівне.

При цьому, на відео, все ж визнається, що поліція отримала вже 61 звернення від мешканців м. Рівне, які чомусь ніяк не можуть терпіти весь цей «облєпіховий шабаш» на сторожі якого гідно стоять захисники конституціного права в м. Рівне.

До речі, люди, які зверталися вже й у редакцію Радіо Трек, припускають, що вказані роми не дарма оселилися саме в тому місці над Устею. Мовляв,

Там трохи вище проходить теплотраса.

 

Напевно готуються до зими.

Натомість «рябінові роми» запевняють, що через місяць вони поїдуть вже до себе на Закарпаття, де кажуть, що мають «доми» і також дуже непогано заробляють «на теплицях»

Єдине, що поки щорічний збір урожаю облєпіхи та рябіни в м Рівне ще не завершився, то вони все ж чекають від міського голови Олександра Третяка вирішення їхнього питання з винаймом квартир та … офіційним працевлаштуванням на нормальну зарплату.

Пряма мова:

«Роми поміняються… Я ставлю свою голову. Роми поміняються, якщо їх будуть брати на роботу. Якщо їм зарплату будуть давати нормальну», каже чоловік, який вже чесно заробляє з друзями по пару тисяч в день – кожен – на «облєпісі» та «рябіні» в Рівному.

Там ще багато цікавого в тому відео. Радимо подивитися

*АК -- авторська колонка. Всі думки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook