«Родзинка» півночі: На Рівненщині поколіннями готують незвичайну страву (ФОТО)

Вона складається лише з кількох інгредієнтів

Особливі гастрономічні традиції роками зберігають на Рівненщині.

Однією з культових страв регіону є «чорний борщ». Незвичайну страву варять на Зарічненщині.

Для її приготування потрібні лише вимочені сушені білі гриби або підберезовики, цибуля, пшоно, сіль та лаврове листя. Готують страву у горщиках в печі. Традиційно такий борщ подають на Святвечір.

Точна дата виникнення чорного борщу на Рівненщині невідома. Оскільки вона має глибокі корені в традиціях поліської кухні. Його рецептура сформувалася поступово, внаслідок поєднання місцевих кулінарних звичаїв та доступних інгредієнтів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook