Різдвяний піст 2019: як урізноманітнити меню (РЕЦЕПТИ)

Пропонуємо вам рецепти простих і ситних страв

Квасолевий суп з лимоном

Інгредієнти:

  • – 500 г квасолі;
  • – 4 дрібно порізані цибулини;
  • – 6 стебел селери;
  • – 4 середні моркви, порізані скибками;
  • – 1 стебло цибулі-порею;
  • – 2  склянки подрібненої капусти;
  • – 150 г олії, м’ята, перець, сіль.

Приготування:

Спочатку треба квасолю перебрати, промити і замочити на 6-8 годин у теплій воді. Потім варимо 15-20 хвилин. Коли квасоля стане м’якою, знімаємо її з вогню і зливаємо.

В іншій каструлі ставимо варитися дрібно порізані цибулю, селеру, цибулю-порей, капусту і моркву, порізану на кружальця. Доводимо все до напівготовності, після чого кладемо туди проціджену квасолю і варимо, помішуючи, щоб не пригоріло. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо м’яту, сіль, перець за смаком і додаємо олію.

Окремо до супу подається половинка лимона.

Пісні рисові котлети з кабачком

Інгредієнти:

  • – 80 г рису;
  • – 170-200 г молодого кабачка;
  • – 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
  • – 2-3 ст. ложки пшеничного борошна;
  • – Сіль і перець чорний мелений – за смаком;
  • – Олія для смаження.

Приготування:

Відварюємо рис. Потім, потрібно кабачок натерти на крупній тертці, додати подрібнену зелену цибулю, сіль і борошно, перемішати.

З отриманої маси формуємо круглі котлетки і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.

Капустяні конвертики

Інгредієнти:

  • – Качан капусти;
  • – Склянка гречаної крупи;
  • – Цибулина;
  • – Морквина;
  • – Кріп і петрушка;
  • – Олія, сіль, перець чорний.

Приготування:

Дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею.

Акуратно розділити капустяне листя, один за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Можна полити пісним майонезом. При подачі на стіл прикрасити зеленню.

Пісна овочева запіканка

Інгредієнти:

  • – 8-10 великих картоплин;
  • – 2-3 морквини;
  • – 350-400 г грибів;
  • – 4-5 помідорів;
  • – Сіль, чорний мелений перець і пісний майонез.

Приготування:

Сиру картоплю ріжемо тонкими пластинами. Моркву тремо на крупній тертці. Помідори ріжемо тонкими кільцями. Гриби ріжемо тонкими пластинами. Беремо форму для запікання, змащуємо її олією і укладаємо нашу запіканку наступним чином:

  • 1. Картопля (солимо, перчимо);
  • 2. Морква (солимо, перчимо);
  • 3. Гриби (солимо, перчимо);
  • 4. Помідори (солимо, перчимо);
  • 5. Картопля.

Останній шар картоплі рясно змащуємо пісним майонезом і поміщаємо в розігріту духовку, запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.

Фаршировані печериці 

Інгредієнти на 3 порції:

  • Склянка гречки;
  • 600 г великих печериць;
  • Цибулина;
  • 30 г олії;
  • Сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Відварюємо гречку у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку.

Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати дві хвилини.

Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook