Рівне перетворилось на суцільну ковзанку. На дороги виїхала спецтехніка (ФОТО)

Водіїв та пішоходів закликають бути обережними

У зв’язку із різким погіршенням погодніх умов та утворенням ожеледиці на дорогах, Рівненський облавтодор отримав вказівку обробити дорожнє полотно протизледжувальними матеріалами та сіллю.

Першочергово дорожники працюватимуть на дорогах «М» (Київ-Чоп) та «Н» (Київ-Ковель-Ягодин).

Завдяки організованому цілодобовому чергуванню оперативно-виїздних бригад у максимально стислі терміни техніка вийшла на дороги. Дорожники працюють у цілодобовому режимі.

Також ліквідацію ожеледиці на дорогах міста проводить Рівненське ШЕУ. Для обробки протиожеледними засобами доріг та тротуарів задіяли 12 одиниць техніки.

Водіїв закликають бути уважними та обережними за кермом, рухаючись автодорогами області, дотримуватись ПДР та врахувати ускладнення метеорологічних умов.

Для учасників дорожнього руху цілодобово працює диспетчерська служба Служби автомобільних доріг у Рівненській області, телефон: (0362) 26-46-10 або 26-46-60.

До слова, ожеледь утворюється після танення снігу, який знову замерз, або після дощу. Тоді зчеплення шин з поверхнею дороги знижується, а гальмівний шлях автомобіля суттєво подовжується.

При добових коливаннях температури повітря від мінуса до плюса, дороги вночі покриваються суцільним тонким шаром льоду, який зберігається і вранці. З автомобіля асфальт здається чистим і це вводить водіїв в оману.

Особливу настороженість у кермувальників повинні викликати ділянки перед перехрестями, зупинками громадського транспорту і пішохідними переходами. При наближенні до таких ділянок швидкість руху потрібно максимально знижувати, аби водій міг загальмувати, не вдаючись до екстрених заходів.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook