Рис не перетвориться у кашу: яку кулінарну хитрість треба зробити, щоб вийшов, як у ресторані

І не був розвареним

Рис ніколи не перетвориться на кашу, якщо трохи обсмажити його перед приготуванням. Розповідаємо, як приготувати найсмачніший розсипчастий рис.

Як правильно готувати рис

Наливаємо в глибоку сковороду столову ложку олії, рівномірно розподіляємо, добре розігріваємо.

На розпечену сковорідку висипаємо рівним шаром рис, обсмажуємо на невеликому вогні, постійно перемішуючи.

Через 5-7 хвилин додаємо сіль та спеції на смак, перемішуємо та заливаємо воду або бульйон.

Важливо суворо дотримуватися пропорцій. На одну частину рису дві частини води.

Варити рис потрібно не більше ніж 20 хвилин. Цього цілком достатньо для приготування будь-якого виду рису. 

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook