РФ збирає 300 000 для наступу на Україну з Півночі: так кажуть Умєров і «Вашингтон Пост» (ФОТО)

«Є два сценарії» (с)

Росія не готова до переговорів і прагне здобути вирішальну перевагу на полі бою, одночасно донищуючи українську енергосистему.

Ворог продовжує тиснути у Донецькій області далі на південь та збирає сили для наступу в Сумській області далі на північ. Про це з посиланням на українських чиновників повідомляє The Washington Post.

«Українські офіційні особи висловили розчарування обмеженнями на використання західної зброї, особливо з огляду на те, що прикордонний регіон Харкова цього місяця зазнав російського натиску, який розтягнув сили Києва.

 

За словами українських офіційних осіб, крім Харкова, війська Москви тиснуть у Донецькій області далі на південь і збирають сили для очікуваного наступу в Сумській області далі на північ», - йдеться у матеріалі.

Одночасно міністр оборони України Рустем Умеров в інтерв'ю Reuters заявив, що Росія збирає біля північних кордонів України 300-тисячне військове угруповання, щоб відкрити новий фронт.

ДВА СЦЕНАРІЇ 

Олексій Арестович припускає, що 300 тис. військ для наступу на північ росіяни не мають. Однак, якщо вони справді зуміли набрати їх – це смертельна загроза для України.

За словами ексрадника ОП, потрібної кількості військ та техніки для такого наступу у противника наразі немає:

Де вони візьмуть ці 300 тисяч військ (для наступу. – Ред.), чим будуть озброювати – неясно. Я про ці 300 тисяч чую вже два роки.

 

А якщо другий варіант – вони не лякають, а реально у них є 300 тисяч, то можна «зливатися».

 

Ми не втримаємо 300 тисяч, якщо вони підуть з Півночі. Це технічно неможливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook