Рецепти літа: Завиванець з фореллю (+5 ФОТО)
Бюджетна версія оригінального рецепту для любителів суші
Хосомакі – це найпростіші завиванці, зазвичай з однією начинкою, максимум двома. Їхня товщина не повинна перевищувати двох сантиметрів, саме тому їх легко готувати і можна добре зекономити на інгредієнтах.
Серед різновидів суші є такі завиванці, в яких додається вершковий сир, зазвичай «Філадельфія», він дуже смачний, але і дуже дорогий.
Тож для приготування суші нам знадобиться:
- Рис розсипчастий, 300 г – 6 грн
- Червона риба, 200 г – 36 грн
- Закуска бутербродна з куркою,100 г – 8 грн
- Норі, 10 листів – 18 грн
- Васабі сухй, 40 г – 13 грн
- Соєвий соус, 250 мл – 27 грн
- Маринований імбир, 230 г – 29 грн
- Оцет, цукор, сіль (15г/10г/5г)
Для початку потрібно гарно промити і зварити рис. Потім зробимо для нього заправку. В ємність для приготування соусу наливаємо 15 грамів оцту, висипаємо повну чайну ложку цукру і півложки солі. Розігріваємо на маленькому вогні, доки сіль та цукор не розчиняться. Виливаємо заправку в рис і ретельно вимішуємо.
Потім потрібно порізати м'ясо форелі і засолити його. На лист норі викладаємо шарами рис, закуску і м’ясо. Потім акуратно завертаємо довгий завиванець і рівно ріжемо на 4-5 шматків.
Завиванці зазвичай їдять із соєвим соусом, васабі та імбиром. Для того, щоб приготувати васабі, потрібно додати в суху суміш кип’яченої води у пропорції 1:1. Соєвий соус слід розбавити порівну кип’яченою водою, так він набагато смачніший, ніж концентрований.
Усім смачного настрою і літа, повного пригод!
Радіо Трек: НОВИНИ