Рецепти літа: Шашлик на природі (ФОТО)
Найпопулярніша страва для відпочинку влітку у Рівному
Ще з доісторичних часів кочові народи готували м'ясо на вогні і вугіллі.
Зараз, якщо думати про найсмачніше м'ясо, то в пам’яті тільки і згадки, що про шашлик. Практично будь-якому м’ясу ніщо так не пасує, як маринад і деревне вугілля з фруктових дерев. До того ж, таке приготування якнайкраще збереже і очистить м’ясо, продовжуючи його термін придатності.
Саме через це шашлик не втрачає своєї популярності й завжди буде окрасою не тільки пікніка, а й святкового столу.
Для приготування шашлику нам знадобиться:
- Олія – 25 г
- Оцет – 1 ст. ложка
- Сіль і перець до смаку
- Хмелі сунелі – чайна ложка
- Цибуля – 3 шт
- Свинина – 1.5 кг
Для початку потрібно промити і порізати м’ясо на шматочки, а також порізати цибулю кільцями.
М’ясо викладаємо у лоток або іншу ємкість, виливаємо олію і оцет, і висипаємо приправи, після чого ретельно перемішуємо.
Викладаємо зверху цибулю, закриваємо щільно кришкою і ставимо в холодильник маринуватись годин на 10-12.
Вже на природі даємо вугіллю прогоріти і розподіляємо його рівномірно по всій площі, де буде готуватись шашлик. Щоб було смачніше, між м’ясом можна розташувати порізане яблуко.
Усім смачного настрою та соковитого шашлику!
Радіо Трек: НОВИНИ