Рецепт найсмачнішої борщової заправки на зиму

Готувати борщ можна швидко

Дуже зручно взимку баночку маленьку відкрити – і борщик за пів години готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушкованому м'ясі – взагалі хвилинна справа!

Інгредієнти:

буряк - 3 кг;

морква - 1 кг;

цибуля ріпчаста -1 кг;

перець солодкий - 1 кг;

помідори - 1 кг;

1 стакан - цукру;

3 ст. л. - солі;

1 стакан - олії;

125 мл (половина тонкого склянки) - оцту 9%.

Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:

– цибулю порізати напів- або чвертькільцями;

– буряк натерти на великій тертці;

– так само натерти і моркву;

– перець порізати тонкою соломкою.

– помідори напівкружечками.

Додати сіль, цукор, оцет, олію. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь збільшити і варити 25 хвилин. Розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.

Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею, трохи проварюєте і додаєте бурякову заправу. Хвилин через 7-10 борщик готовий! В кінці можна додати часничок прямо в каструльку і побільше зелені і сметани.

Виходить близько 12 банок по 0,5 л.

Смачної вам зими!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook