Рецепт яблучного пирога, який простіший за Шарлотку

Яблучний пиріг до чаю

Пропонуємо вам рецепт дуже смачного пирога з яблуками. Його готувати швидко та дуже просто. У цьому пирозі виходить дуже багато начинки, а тісто при цьому ніжне-ніжне, каже кулінарка Alina FooDee, яка опублікувала рецепт на YouTube.

Інгредієнти:

  • яйце — 2 шт.;
  • вершкове масло — 100 г;
  • цукор — 80-100 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • борошно — 150 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль;
  • яблука — 400 г.

Щоб змастити пиріг зверху:

  • цукор — 1 ч.л.;
  • вершкове масло — 1 ч.л.

Спочатку потрібно збити вершкове масло з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі протягом 1-2 хвилини. Потім додати яйця, борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності.

Очистити яблука від шкірки.

Половину яблук залишити, решту яблук нарізати на тонкі пластинки.

Перемішати тісто з нарізаними яблуками, викласти у форму, вистелену пергаментом.

Боки форми попередньо змастити вершковим маслом або олією.

Половину яблука нарізати на тонкі пластинки за допомогою овочечистки, викласти зверху на тісто, трохи притискаючи. Посипати 1 ч. л. цукру та змастити вершковим маслом.

Випікати у духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, 30-40 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев'яною шпажкою.

Смачного!

Джерело: novyny

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook