Рецепт тістечка «Картопля», яке так часто готували в СРСР

Рецепт не тільки дуже простий, а й дешевий

Інгредієнти:

  • 200 г – меленого печива
  • 100 г – вершкового масла
  • 100 г – згущеного молока
  • 50 г – какао-порошку
  • 100 г – горіхів

Какао або кукурудзяні пластівці для посипання

Насамперед потрібно подрібнити печиво до стану крихти. Це можна зробити за допомогою блендера або, помістивши печиво в пластиковий пакет, розім'яти його пляшкою, качалкою або іншим важким предметом.

Розтопіть вершкове масло на повільному вогні або в мікрохвильовці, стежачи, щоб не допустити його перегріву.

Змішайте подрібнене печиво з какао-порошком і згущеним молоком. Добре перемішайте отриману суміш.

Поступово вливайте розтоплене вершкове масло в суміш із печива і какао-порошку, акуратно перемішуючи, щоб вийшла однорідна маса.

Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки, приблизно розміром з горіх. У кожну кульку можна додати по родзинці або горіху, щоб надати тістечку додаткового смаку і текстури.

Обваляйте кожну кульку в подрібнених горіхах або панірувальних кукурудзяних пластівцях, щоб надати тістечку зовнішній вигляд справжньої картоплі. Також можна посипати кульки какао-порошком.

Розмістіть готові тістечка на таці та залиште їх у холодильнику на кілька годин, щоб вони трохи застигли та набули більш насиченого смаку.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook