Рецепт найкращого тіста на пироги від бабусі: Один день можна пекти, інший – смажити

Виходять м’які та соковиті пиріжки з тіста

Зараз щоб знайти рецепт хорошого тіста для пиріжків, необхідно витратити багато часу. В інтернеті можна знайти їх сотні – на воді, на кефірі чи молоці, з дріжджами та без. Для випікання пропонують одні рецепти, для смаження – зовсім інші. Але після того, як ви дізнаєтеся цей універсальний рецепт з бабусиного зошита, вам більше не потрібно буде витрачати час на пошуки.

Інгредієнти:

  • 1 шт - куряче яйце
  • 250 мл - кефіру
  • 400 г - рошна
  • Розпушувача та солі по - 1 чайній ложці
  • 1 столова ложка - цукру
  • Соняшникова олія - 30 мл

Щоб приготувати тісто, кефір, яйце, цукор, сіль та олію з’єднуємо разом. Перемішуємо.

Борошно необхідно просіяти і додати до нього розпушувач. Хоча раніше бабусі використовували соду – брали вдвічі менше, ніж вказано у рецепті розпушувача.

Потім частинами вводимо в рідку масу і потихеньку замішуємо тісто. Воно має вийти еластичним, м’яким і не липнути до рук.

Начинку беремо будь-яку на ваш смак – овочеву, м’ясну чи ягідну.

Формуємо пиріжки невеликого розміру. Частину можна обсмажити на сковороді, а решту запекти у духовці.

Джерело: sensatsiya

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook