Рецепт консервованих помідорів без оцту: стоятимуть цілу зиму і смакуватимуть усім

Закрутка на зиму без оцту

Якщо хочете зробити запаси помідорів на зиму без оцту, скористайтеся цим рецептом. Такі овочі взимку сміливо можна подавати навіть на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 500 г – помідорів;
  • 0,5 л – води;
  • 2 ст.л. – цукру;
  • 1 ст.л. – солі;
  • 2 зубці – часнику;
  • 10 г – петрушки.

Кожен помідор проткнути виделкою чи зубочисткою, щоб не лопнув.

Помідори краще брати невеликі за розміром, але щільні. Якщо є чері – це ще краще. Томати з петрушкою вимийте й дайте просохнути.

Банки промийте і стерилізуйте. Кришки кип’ятіть 10 хвилин.

Допоки банки ще гарячі, покладіть до них гілочки петрушки й нарізані на шматочки зубчики часнику.

Помідорами заповнюйте банки до плечиків.

У каструлю залийте воду, додайте цукор, сіль. Коли суміш закипить, проваріть кілька хвилин. Кристали мають повністю розчинитися.

Залийте томати маринадом.

Залийте розсіл у помідори й накрийте кришками. На дно великої каструлі вистеліть тканину, виставте банки так, щоб вони не торкалися одна одної. Залийте в каструлю воду, яка має бути гарячою. Рівень рідини має доходити до 2/3 висоти банок.

Поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, знизьте вогонь до середнього і стерилізуйте слоїки 10 хвилин.

Коли всередині банок з’являться пухирці, витягайте банки та закручуйте. Переверніть, укутайте, дочекайтеся, допоки прохолонуть повністю.

Інгредієнти вказано на 1 літрову банку. Збільшуйте до потрібної кількості банок.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook