Реально очищає сковороди і каструлі від нагару: несподіваний домашній засіб з підручних інгредієнтів

Його можна приготувати за 10 хвилин

Кожна господиня завжди шукає засіб, який би швидко і просто видаляв жир і забруднення з посуду. Зокрема, зі сковорідок і каструль.

Досвідчені знавці кухонних лайфхаків показали засіб, який швидко вирішує проблему. Його можна легко приготувати власноруч.

Вам знадобиться:

  • 0,5 л - кока-коли,
  • 2 ст. л. - рідини для миття посуду
  • 2 ст. л. - зубної пасти.

Змішайте всі інгредієнти і добре збовтайте засіб, щоб усі компоненти змішалися.

Рідина для посуду розчинятиме жир, який в'ївся в поверхню сковорідки, зубна паста виступатиме м'яким абразивом, а кока-кола стане чудовим кислотним розчинником. Кислота, що міститься в цьому популярному напої, здатна зруйнувати навіть найстійкіші забруднення. Її, як відомо, навіть використовують у побуті для видалення іржі.

Перш ніж починати мити сковорідку, зачекайте, щоб вода трохи осіла в пляшці, оскільки через гази після відкриття кришки весь вміст може вийти. Тепер нанесіть суміш на сковорідку з чорним нагаром, залиште на 1-2 хвилини, а потім потріть скребком.

Якщо сковорідка дуже забруднена, а жирові відкладення стійкі, тоді залишайте засіб щонайменше на 15 хвилин. За цей час усі речовини точно проникнуть всередину плям і зможуть роз'їсти їх.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook