Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем (РЕЦЕПТ)
Інгредієнти для тіста:
- борошно - приблизно 500 г
- молоко - 150 г
- вода - 150 г
- олія - 40 г
- дріжджі пресовані свіжі - 20 г
- цукор - 1 ч. л.
- сіль - 0,5 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- яйця - 6 шт.
- зелена цибуля - 1 великий пучок
- вершкове масло - 70 г
- сіль, чорний мелений перець.
А також:
- одне яйце для змащування
Готуємо опару для тіста. В мисці подрібнити дріжджі, посипати цукром. До дріжджів додати 1 ст. л. борошна і тепле молоко (37-38 °С), розмішати і залишити на 15 хвилин.
У велику посудину просіяти 400 г борошна, додати готову опару, розмішати. Потім додати теплу воду (37-38 °С), олію і сіль. Все перемішати ложкою.
Після цього, поступово додаючи (як буде потреба) решту борошна, замісити ніжне еластичне тісто. Замішувати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на пів години.
Поки тісто підходить, готуємо начинку.
Зелену цибулю помити, просушити і дрібненько нарізати. Зварені дуже круто яйця очистити і дрібно нарізати. Яйця і цибулю викласти в посудину і додати розтоплене на водяній бані вершкове масло. Приправити сіллю і чорним меленим перцем на смак.
Тісто розділити на 25 кульок. З кожної кульки руками зробити паляничку, викласти туди приблизно 3 ч. л. начинки, защепити краї, покласти пиріжок “швом” донизу і злегка притиснути.
Пиріжки викласти на присипане борошном деко, накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин, щоб вони підросли. Потім змастити їх злегка збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220 °С духовці 15-20 хвилин.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готові.
Смачного!
Джерело: smachno.in.ua
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ