Пиріг на Маковея: цікаві рецепти

Можна легко потішити своїх рідних

Уже через півтора тижня православні відзначатимуть Медовий Спас — православне свято. До цього свята готували макові пироги. 

Баскський пиріг з маковим заварним кремом

Оскільки подорож в Іспанію цього літа практично нездійсненна мрія, пропонуємо знайомитися з культурою країни шляхом приготування традиційних страв. 

Інгредієнти:

Для тіста:

Борошно - 300 г,

Цукор - 150 г,

Масло - 125 г,

Яйця - 2 шт,

Ром - 2 ст. л.

 

 

Для начинки:

Молоко - 400 мл,

Борошно - 40 г,

Цукор - 30 г,

Ванільний цукор - 1 пакетик,

Цукрова пудра - 40 г,

Ром - 1 ст.л.,

Мак - 100 гр,

Жовтки - 4 шт.

Готуємо крем для пирога:

Розтираємо жовтки з цукровою пудрою і борошном.
 
У каструлі молоко з цукром і ванільним цукром розігріваємо до кипіння. Молочну масу виливаємо в жовтки і розмішуємо. Переливаємо все назад в каструлю і варимо, поки крем не загусне.
 
Потім додаємо ром. Охолоджуємо крем, накривши плівкою каструлю. Перемелюємо мак і додаємо його в холодний крем.

Готуємо тісто для пирога:

Розтираємо масло з цукром і ромом.
 
Додаємо яйце, борошно і жовток, добре перемішуємо масу. Розкачуємо третину тіста і викладаємо у форму так, щоб звисали краї. Наповнюємо круглу форму маковим кремом.
 
Накриваємо пиріг залишком тіста і зліплюємо боки і верх пирога. Паличкою проколюємо отвори для виходу пари.
Ставимо у духовку на 40 хвилин при температурі 160 градусів.

Рецепт пирога з маком, повидлом і сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

Борошно - 250 г,

Свіжі дріжджі - 20 г,

Цукор - 30 г,

Молоко - 125 г,

Вершкове масло - 40 г,

Сіль - щіпка,

Лимон - 1 шт,

Яйце - 1 шт.

 

 

Для макової начинки:

Молоко - 110 мл,

Мак - 75 г,

Мед - 40 г,

Панірувальна крихта - 1 ст. л.

 

 

Для сирної начинки:

Вершкове масло - 20 г,

Цукор - 65 г,

Яйце - 1 шт,

Сир - 200 г,

Ром - 1 ст.л.,

Крохмаль - 1 ст. л.

Повидло (сливове або яблучне) - 150 г

Готуємо тісто.

Змішуємо трохи борошна з цукром, дріжджами і 50 мл теплого молока. Залишити на 15 хвилин, а потім додати решту інгредієнтів для тіста. Тісто добре вимішувати протягом 10 хвилин. Потім накрити і поставити в тепле місце на 1-1,5 години.

Тісто має збільшитися удвічі.

Готуємо начинку.

Молоко з маком і медом доводимо до кипіння і прибираємо з плити. Даємо відстоятися 30 хвилин, щоб мак добре розпарився.

Додаємо столову ложку панірувальних крихт і перемішуємо.
Окремо змішуємо тепле вершкове масло з сиром, цукром, яйцем, додаємо ром і крохмаль.

Все добре перемішуємо.

Розкачуємо тісто в прямокутник товщиною 3 мм. Тісто перекладаємо на деко, застелене пекарським папером.
Викладаємо на тісто спочатку повидло, потім мак і сир.

Загортаємо струдель не надто туго. Ми залишаємо тісто ще на 30-40 хвилин, потім змащуємо яйцем і молоком.

Ставимо пиріг в духовку на 25 хвилин.

Випікаємо при 170 градусах до рум'яної скоринки. Дістаємо з духовки і даємо охолонути. Потім можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook