Пиріг на Маковея: цікаві рецепти
Можна легко потішити своїх рідних
Уже через півтора тижня православні відзначатимуть Медовий Спас — православне свято. До цього свята готували макові пироги.
Баскський пиріг з маковим заварним кремом
Оскільки подорож в Іспанію цього літа практично нездійсненна мрія, пропонуємо знайомитися з культурою країни шляхом приготування традиційних страв.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно - 300 г,
Цукор - 150 г,
Масло - 125 г,
Яйця - 2 шт,
Ром - 2 ст. л.
Для начинки:
Молоко - 400 мл,
Борошно - 40 г,
Цукор - 30 г,
Ванільний цукор - 1 пакетик,
Цукрова пудра - 40 г,
Ром - 1 ст.л.,
Мак - 100 гр,
Жовтки - 4 шт.
Готуємо крем для пирога:
Готуємо тісто для пирога:
Ставимо у духовку на 40 хвилин при температурі 160 градусів.
Рецепт пирога з маком, повидлом і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно - 250 г,
Свіжі дріжджі - 20 г,
Цукор - 30 г,
Молоко - 125 г,
Вершкове масло - 40 г,
Сіль - щіпка,
Лимон - 1 шт,
Яйце - 1 шт.
Для макової начинки:
Молоко - 110 мл,
Мак - 75 г,
Мед - 40 г,
Панірувальна крихта - 1 ст. л.
Для сирної начинки:
Вершкове масло - 20 г,
Цукор - 65 г,
Яйце - 1 шт,
Сир - 200 г,
Ром - 1 ст.л.,
Крохмаль - 1 ст. л.
Повидло (сливове або яблучне) - 150 г
Готуємо тісто.
Змішуємо трохи борошна з цукром, дріжджами і 50 мл теплого молока. Залишити на 15 хвилин, а потім додати решту інгредієнтів для тіста. Тісто добре вимішувати протягом 10 хвилин. Потім накрити і поставити в тепле місце на 1-1,5 години.
Тісто має збільшитися удвічі.
Готуємо начинку.
Молоко з маком і медом доводимо до кипіння і прибираємо з плити. Даємо відстоятися 30 хвилин, щоб мак добре розпарився.
Додаємо столову ложку панірувальних крихт і перемішуємо.
Окремо змішуємо тепле вершкове масло з сиром, цукром, яйцем, додаємо ром і крохмаль.
Все добре перемішуємо.
Розкачуємо тісто в прямокутник товщиною 3 мм. Тісто перекладаємо на деко, застелене пекарським папером.
Викладаємо на тісто спочатку повидло, потім мак і сир.
Загортаємо струдель не надто туго. Ми залишаємо тісто ще на 30-40 хвилин, потім змащуємо яйцем і молоком.
Ставимо пиріг в духовку на 25 хвилин.
Випікаємо при 170 градусах до рум'яної скоринки. Дістаємо з духовки і даємо охолонути. Потім можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ