Простий суп на кожен день: перша страва з мінімуму продуктів (РЕЦЕПТ)

Швидко, смачно й ситно!

Супи — найкраща поживна їжа, яка і зігріє в холод, і надовго наситить й без того виснажений організм.

Пропонуємо один із варіантів легкого супу (рідного брата розсольника ), який готується практично «з нічого» — перловку можна замінити рисом, якщо немає зелені або кетчупу — теж не проблема і т.д.

Інгредієнти:

  • вода - 2,5 л
  • перловка - ½ склянки
  • квашені (солоні) огірки - 3 шт.
  • огірковий розсіл - ½ склянки
  • картопля - 4 шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • олія - 3 ст. л.
  • чорний перець горошком - 5 шт.
  • лаврове листя - 3 шт.
  • часник - 3 зубчика
  • кетчуп або томатна паста - 3 ст. л.
  • сіль, зелень - до смаку

Приготування:

Перловку промиваємо, заливаємо окропом і лишаємо на 30 хв, аби вона добре набухла. У каструлю наливаємо воду, висипаємо перловку і після закипання варимо на повільному вогні до напівготовності — приблизно 15 хв.

Доки вариться перловка, готуємо всі овочі: картоплю, цибулю, моркву й часник. Миємо і чистимо. Картоплю нарізаємо кубиком і коли перловка вже звариться до напівготовності, додаємо нарізану картоплю і варимо ще 10-15 хв до повної готовності і перловки, і картоплі.

Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на олії 3-4 хв і додаємо томатну пасту чи кетчуп, можемо долити трохи води.

Квашені огірки нарізаємо кубиками, дрібнимо часник і зелень. За 3-5 хв до готовності висипаємо в суп підсмажені овочі й додаємо нарізані огірки, також вливаємо огірковий розсіл (чим більше його додати, тим більше кислинки буде у супі, тож визначайте самі, як вам більше до вподоби).

Насамкінець додаємо перець горошком, лавровий лист, подрібнений часник і зелень. Накриваємо суп кришкою, вимикаємо вогонь і даємо трохи настоятися готовому розсольнику.

Джерело: tochka.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook