Продукти, які треба виключити з раціону у разі проблем з щитоподібною залозою

Неправильне харчування може тільки поглибити проблему

Проблеми із щитоподібною залозою, особливо гіпотиреоз, потребують особливої ​​уваги до раціону. Деякі з них можуть спричинити зоб. Щитоподібна залоза, розташована всередині шиї та має ширину близько 6 см, може розпухати під впливом певних продуктів.

Продукти, від яких слід відмовитися при проблемах із щитоподібною залозою:

  • лімська квасоля;
  • сорго;
  • батат;
  • насіння льону;
  • хрестоцвіті овочі (кейл, броколі, брюссельська капуста, качанна капуста, редиска, цвітна капуста, хрін, рукола) у кількості понад 140 грамів;
  • пшоно;
  • соя;
  • цибуля;
  • глютен. 

Щоб підтримати здоров'я щитоподібної залози, важливо уникати продуктів, що виснажують запаси селену, йоду, заліза та вітаміну А в організмі. Ці ключові нутрієнти які повинні бути у достатній кількості. Як додаткове джерело цих речовин треба вживати:

Йод та селен: морепродукти, морські водорості, бразильський горіх, морська сіль.

Залізо: червоне м'ясо та інші продукти тваринного походження.

Вітамін А: яєчні жовтки, вершкове масло, олія з печінки тріски, яловича печінка.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook