Продукти, які треба виключити з раціону у разі проблем з щитоподібною залозою
Неправильне харчування може тільки поглибити проблему
Проблеми із щитоподібною залозою, особливо гіпотиреоз, потребують особливої уваги до раціону. Деякі з них можуть спричинити зоб. Щитоподібна залоза, розташована всередині шиї та має ширину близько 6 см, може розпухати під впливом певних продуктів.
Продукти, від яких слід відмовитися при проблемах із щитоподібною залозою:
- лімська квасоля;
- сорго;
- батат;
- насіння льону;
- хрестоцвіті овочі (кейл, броколі, брюссельська капуста, качанна капуста, редиска, цвітна капуста, хрін, рукола) у кількості понад 140 грамів;
- пшоно;
- соя;
- цибуля;
- глютен.
Щоб підтримати здоров'я щитоподібної залози, важливо уникати продуктів, що виснажують запаси селену, йоду, заліза та вітаміну А в організмі. Ці ключові нутрієнти які повинні бути у достатній кількості. Як додаткове джерело цих речовин треба вживати:
Йод та селен: морепродукти, морські водорості, бразильський горіх, морська сіль.
Залізо: червоне м'ясо та інші продукти тваринного походження.
Вітамін А: яєчні жовтки, вершкове масло, олія з печінки тріски, яловича печінка.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Радіо Трек: НОВИНИ