Продовжити рід навіть після загибелі зможуть українські вояки

Таку можливість нададуть їм медики

Законсервувати безплатно свою сперму на 12 місяців зможуть українські військові. Таку можливість їм надасть український центр лікування безпліддя IVMED, щоб вони змогли стати батьками, і щоб поліпшити демографічну ситуацію в країні.

Також у клініці сподіваються, що їхню локальну ініціативу підтримає держава, запровадивши національний проєкт зі збереження генофонду нашого народу.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи Елла Лібанова розповіла:

2022-ий став роком катастрофічного падіння народжуваності, і є ризики, що до 2030-го населення України скоротиться щонайменше до 35 млн.

 

Адже для відновлення поколінь треба, щоб жінка в середньому за життя народила понад 2 дитини. У нас же цей показник у 2021 році становив - 1,1.

Через це, а також через війну Україні у найближчі 10 років загрожує досі небувала демографічна криза.

Адже частина населення знищена внаслідок бойових дій. Ще 5-7 млн українців виїхало за кордон: переважно це жінки дітородного віку та діти. 

 

І на війні перебувають переважно 30-40-річні чоловіки, тобто теж дітородного віку. До того ж їм удвічі частіше, ніж іншим чоловікам, загрожує безпліддя через травми, інфекційні хвороби, вплив токсичних речовин, перевантаження, перегрів/переохолодження, поранення тощо.

 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook