Про родзинки і «родзинки» великодньої випічки у Рівному

Паски від «Рум’янця» вже давно стали доброю великодньою традицією не лише рівнян, але й мешканців багатьох інших міст України. 40 тисяч пасок цього року планують спекти на хлібозаводі.

«Рум’янець» пропонує понад 10 видів великодньої випічки, серед них і новинка – кекс пасхальний «Маково-шоколадний», виготовлений з добірних продуктів, з додаванням обліпихової олії, шоколадних крапель та макової начинки.

Великий попит вже кілька років поспіль мають сирні паски – паска «З сиром та журавлиною»  та паска «З сиром та шоколадом».

Натисніть плей для перегляду

Сирне тісто має свої особливості, тож, щоб паска вийшла пухкою, сир (а йдеться про крупнозернистий «Білоцерківський» 9%) на «Рум’янці» ретельно збивають великим професійним міксером.

До речі, в сирні паски не додається сухе молоко.

На відміну він багатьох інших виробників, для виготовлення пасок на «Рум’янці» не використовують яєчний порошок – виключно яйця, причому багато років постачальником є птахоферма «Крупець», що в Радивилівському районі. Яйця обов’язково проходять обробку. Ба більше, є певні вимоги – яйце повинне важити не менше, ніж 55 г.

Одним із найпоширеніших наповнювачів для великодньої випічки (наприклад, паски «Святкова» і «Малятко») є родзинки.

На «Рум’янці» родзинки (як і будь-які інші сухофрукти) перебирають виключно вручну, потім вони пересипаються борошном.


Це робиться для того, аби родзинки рівномірно розподілилися в тісті.

Натисніть плей для перегляду

Опара готується 3 години й вона однакова для всіх пасок, окрім сирних – там рецептура трохи інакша.


Коли опара готова, до неї додаються всі інші інгредієнти і замішується тісто.

Завдяки тому, що це роблять потужні тістомісильні машини, тісто виходить легким і дуже гарно сходить. Для цього його викладають у спеціальні форми і відправляють у шафу для розстоювання.

Коли тісто «відпочине», збільшиться у розмірі, його відправляють у піч.

Оскільки пасок є кілька видів і всі вони мають різну вагу, то й випікаються одні швидше, а інші – довше.

Наприклад, найменші пасочки вагою 80 г печуться протягом 23 хвилин.


А от для випікання найбільшої, «Княжої», потрібно майже удвічі більше часу – 40 хвилин.

Шоколадні диски, желейні кульки, суміш цукатів, посипку – все це «Рум’янець» замовляє у перевірених роками виробників.

Наприклад, для паски «Княжої» потрібен мигдалевий горіх та фруктові й овочеві цукати, для паски «З сиром та журавлиною» – в’ялена або сушена журавлина, а для паски «Святкової» – курага.

Завдяки такому розмаїттю начинок, наповнювачів та посипки кожна паска від «Рум’янця» має не лише свій унікальний вигляд, але й неповторний смак.

Натисніть плей для перегляду

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook