Про таку каву не чули ані у Відні, ані в Колумбії: як іноземець захоплено описав українську гостинність

Її розуміють лише ті, хто народився і виріс в Україні

У спільному ТікТок блозі українки та її чоловіка зі Словаччини, саме він, Петер, розповів як бачить українську гостинність.

По-перше, якщо вас запрошують зайти на каву, то не обідайте перед тим, - радить словак.

Можете і не снідати. Бо кава, якимось дивним чином перетворюється на борщ, салат та піцу. І, коли ти думаєш, що зараз луснеш, чуєш десь позаду: «Ну ось і шашлик досмажився!».

 

Про таку каву не чули ані у Відні, ані у Колумбії, - каже Петер.

 

Припрошування – особливий ритуал

Деякі ґазди йдуть від зворотнього (як приклад, теща Петера): «Пляцок зробила з чого було, якийсь він не дуже!».

Це не відлякування, - коментує іноземець, - це має викликати цікавість.

Щось там у неї не вийшло, але звичайно це буде смачний пляцок.

Та господиня дала зрозуміти, що це не вершина її кулінарних талантів.  

 

Українська гостинність не терпить поспіху

Ти думаєш, що йдеш лише на дві хвилини, наприклад щось забрати. Але ж де там!

Вас запросять: «Сідайте, щоб у нас свати сідали!»

І ти сідаєш, хоча у ґаздів син, який давно одружений.

Українська гостинність – це окрема книга! – завершує своє відео, яке набрало понад 300 тисяч переглядів, - Петер зі Словаччини.

Українці активно коментують спостереження іноземця:

Kossakevich

Якщо літо, то з собою ще дадуть кабачків, а якщо зима - дадуть які-небудь огірки або помідори в банці «бо де ви ще такі скуштуєте»

 

марина

Коли відчуваєш що зараз луснеш і тут чуєш… А ще голубціі!

 

Олена Чепракова

Що є то є. Навіть з нічого можемо таке забацати, що в ресторані такої смакоти не зроблять.

 

leja

Стіл ломиться від їжі) А господиня така «ой вибачайте, ото тако по скромному, геть не підготувалась» - а там і перше, і друге, і пів кабана запеченого»

 

Roza Gerasimenko

А потім на коня, і так разів 5


Valentina

Дуже влучно! Ви відчули українську душу!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook