Приготуватися усім, - ТЦК попереджає тих, хто має відстрочку. Їх теж можуть мобілізувати 

Тож до такого сценарію краще завчасно приготуватися 

Ніхто немає сумніву, що ЗСУ потребують поповнення. Тож військовозобов'язані, включно з тими, хто має право на відстрочку, мають бути готові до можливої мобілізації. 

- В мобілізації немає нічого страшного. До неї треба бути готовим. Я рекомендую кожному, навіть тим, хто має право на відстрочку, однаково пройти курс керування дронами чи навчання з тактичної медицини. Чи пройти інший вишкіл, який згодиться в армії.

 

Кожному з військовозобов’язаних треба бути готовим, що прийде час і його мобілізують. Треба це спокійно сприймати, - каже т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП Андрій Мороз.

У ТЦК вкотре нагадали, що вони виконують завдання, які отримують від керівництва держави.

Мобілізація необхідна, оскільки без цього неможливо завершити війну.

- В лавах ЗСУ постійно потрібне поповнення. Плюс ми формуємо нові військові частини, які отримують західні зразки озброєння, а військовозобов’язані проходять навчання за кордоном. Тому ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, що мобілізація - це не страшно, це потрібно.

 

Всі військовозобов’язані мають виконати свій громадянський обов’язок. Навіть ті, хто сьогодні має право на відстрочку, мають розуміти, що може настати день, коли їм доведеться піти в ЗСУ, - розповідає Андрій Мороз.

До слова, робота з виявлення осіб, які й донині ще не оновили даних триває. І також військовозобов'язаних виявлять щодня. Таки осіб вважають порушниками,і частина з них уже може перебувати у розшуку поліції.  

Джерело: Західний кур'єр 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook