При яких умовах сковорода починає виділяти токсичні речовини: мінуси сучасних антипригарних пателень

Чого краще не робити

Сковороди з антипригарним покриттям витіснили з нашого життя алюмінієві та чавунні пательні. Їжа на них не підгоряє і для смаження треба брати мінімум олії. Проте ці прилади часто є небезпечними для нашого життя.

Сучасні сковороди мають термін служби

Експерти не рекомендують нагрівати сковороду до 200 °C і вище. За таких умов може порушитись цілісність тефлону і токсичні речовини потраплять в їжу. 

Після приготування сковороду не можна одразу мити. Потрібно дочекатися, поки вона охолоне. Якщо у гарячу сковороду залити холодну воду, на поверхні можуть з’явитися тріщини, які виділяють небезпечні речовини.

Не варто використовувати при митті сковороди губки з абразивом і засоби у вигляді порошку. Так можна пошкодити поверхню, яка потім виділятиме шкідливі речовини.

Важливо! Якщо ви помітили на сковороді подряпини і тріщини, викиньте її. Вона вже небезпечна для вашого здоров’я.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook