Преображення Господнє 2024 року: дата за новим календарем і яку молитву треба читати, щоб бути щасливим весь рік

Преображення Господнє: історія свята

У 2024 році православні віряни святкуватимуть Преображення Господнє, яке ще в народні називають Яблучним Спасом, завтра, 6 серпня. Раніше свято відзначали 19 серпня.

Преображення Господнє: історія свята

В церковній традиції Преображення Господнє вважається третім найважливішим святом після Різдва та Великодня. Віряни цього дня йдуть до храму на Божественну літургію.

Суть свята Преображення Господнє в тому, щоб вшанувати момент, коли Спаситель з'явився перед вірянами в божественному світлі, адже він вже тоді знав про своє майбутнє.

Ісус з готовністю пожертвував собою, щоб людство було звільнене від гріхів та отримало вічне життя.

Молитва, яку слід прочитати на Преображення Господнє

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що живе у Світлі неприступному, що є Сяйвом Слави Отчої та Образом Іпостасі Його! Коли прийшов час, Ти з невимовного милосердя до занепалого роду людського принизив Себе, прийнявши образ раба, будучи слухняним навіть до смерті.

Однак перед Хрестом і добровільною смертю Твоєю на горі Фаворській преобразився в Божественній Славі Своїй перед святими Твоїми учнями й апостолами, частково приховавши прийняту плоть, щоб, коли Тебе побачать розп'ятим, зрозуміли Твоє добровільне страждання і Божество.

Даруй же і нам усім, що святкують Пречистої Плоті Твоєї Преображення, чистим серцем і незаплямованим духом зійти на Святу гору Твою, в оселі святої слави Твоєї, де голос чистий святкуючих, голос невимовної радості, нехай там разом із ними віч-на-віч побачимо Славу Твою в незабутньому дні Царства Твого, і з усіма святими, що від початку світу Тобі догодили, прославимо Всесвяте ім'я Твоє з Безначальним Твоїм Отцем і Пресвятим, і Благим, і Животворящим Твоїм Духом нині й повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook