Правильне й дешеве харчування: поради дієтолога

Будь-який прийом їжі повинен містити білки, жири та вуглеводи

Потрібні організму нутрієнти можна сформувати й з простих та дешевих продуктів. Треба дотримуватися правила збалансованого поєднання білків, жирів та вуглеводів. Білки й жири водночас поділяються та на рослинні та тваринні.

Найкращий недорогий тваринний білок – це яйця, бульйон на кістках, субпродукти, будь-яка риба – оселедець, скумбрія чи тріска. Найкращими рослинними білками є бобові та гречка.

До хороших тваринних жирів теж відносяться яйця, жирна риба, вершкове або топлене масло, субпродукти та бульйони. Крім того, це ще й горіхи та насіння.

Вуглеводи ми отримуємо зі злаками, овочами, фруктами, ягодами та зеленю.

Найкориснішими для людей є овочі, фрукти та ягоди які ростуть й властиві місцині народження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook