Українці, які живуть у квартирах, можуть купити заміну генератора: що таке EcoFlow і скільки коштує?

Безпечна заміна генератора

Україна повернулась до режиму регулярних планових відключень електроенергії. Таким чином питання щодо купівлі зарядних станцій знову актуальне. Зокрема, великий попит мають пристрої виробника EcoFlow – особливо для тих, хто живе в багатоквартирних будинках і не може поставити собі генератор.

Що таке EcoFlow, як ним користуватися та скільки коштує – пояснюють в матеріалі OBOZ.UA.

Зарядна станція може працювати багато годин поспіль

EcoFlow – зарядна станція, яка відрізняється своїми невеликими розмірами. Вона є меншою, аніж генератор, її легше переносити з місця на місця.

Окрім генератора, EcoFlow часто порівнюють із повербанками. Проте потужність EcoFlow більша, як і розмір. Завдяки виходу 220 В вони можуть працювати багато годин поспіль і навіть днями (залежно якої потужності ваша модель).

EcoFlow більш безпечний, екологічний та ощадливий. Якщо генератори шкодять довкіллю і його не можна встановлювати у приміщеннях, то з EcoFlow таких заборон не немає. Крім того, пристрій не такий голосний, як генератор.

Скільки коштує EcoFlow?

Вартість зарядних станцій EcoFlow коливається залежно від їхньої потужності. Такі прилади можуть коштувати від 15 999 до 105 999 грн.

Як вибрати EcoFlow?

Для визначення, яка саме станція вам потрібна, можна скористатися розповсюджуваним в соцмережах калькулятором для зарядних станцій.

Що потрібно зробити:

  • обрати пристрої, які планується живити від зарядної станції;
  • у таблиці, що додається, вибрати їхню потужність і необхідний час роботи;
  • отримати пропозиції щодо зарядних станцій, що відповідають зазначеним потребам.

Калькулятором можна скористатися за посиланням. При цьому його автор підкреслив: інструмент призначений лише для приблизних розрахунків.

Я не несу жодної відповідальності за можливі помилки в результатах або даних. Будь ласка, перерахуй усе сам, враховуючи параметри конкретних пристроїв, – попередив автор калькулятора.

Наприклад, якщо плануєте заряджати від своєї станції кілька приладів. Обираєте їх на відповідній панелі калькулятора, а також вказуєте кількість (в такому випадку – 1) та планований час роботи від станції. Зокрема:

  • Wi-Fi роутер потужністю 12 Вт, 5 годин;
  • лампа LED на 10 Вт; 3 години;
  • телевізор на 75 Вт; 2 години;
  • холодильник на 100 Вт, 24 години.

На основі даних калькулятор видає потрібні параметри для вашої станції. В такому випадку це:

  • мінімальна місткість станції - 2640 Вт*год;
  • мінімальна пускова потужність – 397 Вт;
  • мінімальна робоча потужність – 197 Вт.

Також програма видає перелік відповідних зарядних станцій – без зазначення місць, де їх можна придбати.

При цьому варто пам'ятати: у списку представлені не всі станції, що існують на ринку, – лише кілька для прикладу. У такому випадку калькулятор рекомендує придбати, зокрема, EcoFlow DELTA Pro. В авторизованому магазині такий прилад коштує 105 999 грн.

Що потрібно знати під час використання пристрою?

Слід зазначити, що спосіб підключення EcoFlow до мережі за допомогою кабелю з двома «виделками» недопустимий. Правильно підключати всі прилади напряму до портативної станції. В разі недостатньої кількості виходів 220В краще використати подовжувач.

EcoFlow можна використовувати як безперебійне джерело живлення, під'єднавши станцію до мережі, а всі необхідні прилади до станції. Про це розповів керівник сервісної служби Drone.ua Кирило Шатов, відео доступне на YouTube-каналі.

Раніше на цю тему ми писали: 

Достатньо скарги сусідів: українців штрафуватимуть, за техніку яка голосно працює

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook