Повна сковорідка смачних соковитих котлет, а фаршу треба зовсім небагато (РЕЦЕПТ)

Маленькі хитрощі, які стануть в пригоді кожній господині

Такі котлети готують не лише, щоб заощадити на м’ясі (хоча економія виходить дійсно помітна), а ще й тому, що це реально смачно! Котлетки виходять ніжними і соковитими, та ще й в соусі.

Інгредієнти:

  • будь-який фарш – 300 г
  • цибуля – 80 г
  • кабачки – 300 г
  • рис – 70 г (краще брати пропарений)
  • панірувальні сухарі – 3 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку 

Для соусу:

  • сметана – 200 г
  • борошно – 1 ст. л.
  • часник – 1 зуб.
  • карі, паприка, сіль, перець – до смаку

Приготування:

Беремо будь-який фарш і додаємо до нього дрібно нарізану цибулю. 

Тоді додаємо сирий рис, який перед цим треба промити.

Рис краще брати пропарений – він швидше приготується. Якщо ж брати звичайний, то доведеться його трохи заздалегідь відварити – до напівготовності.

Далі натираємо на великій тертці кабачок і добре віджимаємо, щоб рідини в ньому практично не залишилося. Додаємо до фаршу. А тоді домішуємо панірувальні сухарі, розбиваємо яйце, солимо і перчимо.

Добре вимішуємо фарш та формуємо котлетки. Відправляємо їх на розігріту сковороду та обсмажуємо на олії приблизно по 4 хв з кожного боку Вогонь має бути великий.

А доки смажаться котлети, швиденько робимо соус: беремо сметану будь-якої жирності, всипаємо трохи борошна, додаємо спеції, часник, сіль, перець і розбавляємо все це водою.

Заливаємо котлети соусом, даємо йому закипіти, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хв. Вогонь після закипання знижуємо до слабкого.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook