Поради баристи про те, як правильно готувати каву

ТОП-5 помилок, на які слід звернути увагу

Чи не кожен полюбляє каву. Дехто п’є її зранку, по обіді, ввечері і перед сном. Але навіть у затятих кавоманів не виходить вдома така кава, як у кав’ярні.

Бариста розповіли, яких помилок допускають любителі кави, передає Апостроф.

Вода

Кава на 99% складається з води. Тому напій треба заварювати на чистій відфільтрованій воді або бутильованій. З водою з-під крана ніколи не вийде насичений смак.

Посуд

Друга помилка – неправильний посуд. Чашка для кави має бути з товстими стінками, оскільки вони довше зберігають тепло. Ба більше, перед подачею чашку треба обдати окропом або потримати під гарячою водою.

Помел кави

Методи заварювання кави з коротким часом вимагають дрібного помелу кавових зерен (наприклад, для кави по-турецьки), середній помел підійде для еспресо на плиті, кавоварок на одну чашку і краплинної кави, а для тривалішого варіння та заварювання у френч-пресі найбільше підходить грубий помел.

Пропорція кави і води

Не можна заварювати каву «на око». Щоб напій не був рідким, але і не дуже міцним, слід запам'ятати просту пропорцію - 17 г кави (близько 3 ч. л.) на 260 мл води. Таким чином він буде не таким міцним, як еспресо, але водночас матиме насичений смак.

Зберігання кавових зерен

Варто знати правила зберігання кавових зерен. Їх не можна заморожувати або тримати у холодильнику. Правильно зберігати зерна у герметичній сухій тарі у прохолодному місці. Зерна залишаються свіжими близько місяця, а мелену каву найкраще використати протягом двох тижнів після відкриття упаковки.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook