Порада дня: як зварити прозорий бульйон

Щоб бульйон не помутнів при варінні, пропонуємо дотриматися простих правил

Щоб вийшов прозорий м'ясний бульйон, досить при варінні опустити в нього чисту (промиту) яєчну шкаралупу і варити до готовності. А готовий бульйон обов'язково необхідно процідити.

Якщо вийшло так, що ви не встежили за піною, не встигли її вчасно зняти з бульйону і вона вже опустилася на дно, тоді можна врятувати ситуацію за допомогою склянки води. Потрібно влити в бульйон воду, щоб піна піднялася на поверхню, і її можна буде акуратно зняти.

Щоб курячий бульйон не втратив свій смак і залишився ароматним і наваристим, в нього не слід додавати ніяких приправ, крім цибулини і моркви.

Щоб бульйон не вдався гірким, не варто залишати в ньому лавровий лист. Лавровий лист можна додати при варінні, але потім його обов'язково потрібно видалити

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook