Порада дня: як зварити прозорий бульйон
Щоб бульйон не помутнів при варінні, пропонуємо дотриматися простих правил
Щоб вийшов прозорий м'ясний бульйон, досить при варінні опустити в нього чисту (промиту) яєчну шкаралупу і варити до готовності. А готовий бульйон обов'язково необхідно процідити.
Якщо вийшло так, що ви не встежили за піною, не встигли її вчасно зняти з бульйону і вона вже опустилася на дно, тоді можна врятувати ситуацію за допомогою склянки води. Потрібно влити в бульйон воду, щоб піна піднялася на поверхню, і її можна буде акуратно зняти.
Щоб курячий бульйон не втратив свій смак і залишився ароматним і наваристим, в нього не слід додавати ніяких приправ, крім цибулини і моркви.
Щоб бульйон не вдався гірким, не варто залишати в ньому лавровий лист. Лавровий лист можна додати при варінні, але потім його обов'язково потрібно видалити
Радіо Трек: НОВИНИ