Популярний український фрукт продовжує життя на 5 років

Органічні кислоти, вітаміни, мінерали та харчові волокна – все заради здорового життя

І що важливо – це доступний кожному продукт, кажуть фахівці Міністерства сільського господарства США.

Яблуко багате органічними кислотами, вітамінами, мінералами, харчовими волокнами, поліфенолами, флавоноїдами та іншими поживними речовинами, - кажуть експерти.

Саме яблука мають найбільшу кількість поживних речовин серед усіх фруктів. А щоденне вживання яблук може попередити чимало хронічних хвороб.

Яблука багаті на потужні біоактивні сполуки, зокрема флавоноїди, які людський організм не синтезує. Вони мають протизапальну, антибактеріальну, противірусну, антиоксидантну, антивікову та інші дії.

Наразі науковці встановлюють чимало доказів, що саме флавоноїди грають важливу роль у профілактиці хронічних захворювань. Йдеться про серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання, рак, діабет тощо.

Яблука треба їсти зі шкіркою. Адже найбільша кількість флавоноїдів в яблуках знаходиться саме біля шкірки. Вживайте яблуко щодня, і це допоможе збільшити тривалість життя на 3-5 років, - радять медики.

Чим темнішого кольору яблуко – тим більше у ньому флавоноїдів.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook