Популярні продукти виявилися небезпечними для зору

Українці споживають це ледь не щодня

Шкоди зору можуть завдати макарони та хліб. Лікар-окуліст зі США Вітні Селтман називає це найгіршими продуктами для очей. Зокрема на якості зору позначаються проблеми з судинами та порушення роботи серцево-судинної системи.

Прості вуглеводи у хлібі та макаронах підвищують рівень цукру у крові. Це ж провокує прискорення вікової дегенерації жовтої плями – центра найбільшої гостроти зору у сітківці ока, - пояснює Вітні Селтман.

Переважно люди у віці 50-60 років відчувають проблеми через дегенерацію жовтої плями. Їм стає важко читати, розпізнавати форми та кольори, впізнавати обличчя. При цьому таке можна відчувати як на одному оці, так і на обох. Фахівець зазначає, що у такому випадку пряма лінія може здаватися хвилястою, предмети можуть видаватися меншими, ніж є насправді, різнитися може й інтенсивність сприйняття кольорів. Можливі навіть галюцинації.

Тож дотримуватися правил здорового харчування важливо навіть для нашого зору, каже Селтман.

Зокрема білий хліб і макарони краще замінити цілозерновими продуктами.

Перероблене м'ясо насичене натрієм взагалі згодом може призвести до сліпоти. Корисно буде відмовитися від смажених продуктів й харчів, насичених трансжирами. Вони вражають судини та провокують збільшення холестерину.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook