Понад пів сотні випадків сальмонельозу виявили на Рівненщині

Цього року 

56 випадків сальмонельозу зареєстрували на Рівненщині з початку року. Майже половина серед захворілих - діти, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Сальмонельоз уражає травну систему, розвиваючи діарею, інтоксикацію та зневоднення організму. Перші симптоми інфікування можуть проявитися вже за кілька годин після зараження. Зʼявляється біль у животі, пронос та підвищується температура тіла. 

Найчастіше сальмонельозом заражаються люди, які вживають забруднені сальмонелами яйця, мʼясо, салати, фрукти та кондитерські вироби. 

Щоб запобігти захворюванню на сальмонельоз, необхідно дотримуватися правил: 

  • Ретельно мийте руки з милом після контакту з домашніми тваринами, перед приготуванням їжі, після відвідування туалету та перед їжею.
  • Не використовуйте в їжу м'ясо хворих тварин та птиці.    
  • Щоб не придбати м'ясо хворих тварин та птиці не купуйте його на стихійних ринках.          
  • Не використовуйте в їжу або для виготовлення майонезу яйця водоплавної птиці. 
  • Забезпечуйте достатню термічну обробку м'яса та риби, кип'ятіть молоко, куплене на ринку.                             
  • Використовуйте окремий кухонний інвентар для обробки м'ясної, рибної сировини та готових страв.      
  • Ретельно мийте свіжі фрукти та овочі. 
  • Зберігайте їжу в холодильнику.                      
  • Не зберігайте їжу за кімнатної температури довше ніж дві години.                        
  • Вживайте якісну питну воду. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook