Понад пів сотні випадків сальмонельозу виявили на Рівненщині
Цього року
56 випадків сальмонельозу зареєстрували на Рівненщині з початку року. Майже половина серед захворілих - діти, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.
Сальмонельоз уражає травну систему, розвиваючи діарею, інтоксикацію та зневоднення організму. Перші симптоми інфікування можуть проявитися вже за кілька годин після зараження. Зʼявляється біль у животі, пронос та підвищується температура тіла.
Найчастіше сальмонельозом заражаються люди, які вживають забруднені сальмонелами яйця, мʼясо, салати, фрукти та кондитерські вироби.
Щоб запобігти захворюванню на сальмонельоз, необхідно дотримуватися правил:
- Ретельно мийте руки з милом після контакту з домашніми тваринами, перед приготуванням їжі, після відвідування туалету та перед їжею.
- Не використовуйте в їжу м'ясо хворих тварин та птиці.
- Щоб не придбати м'ясо хворих тварин та птиці не купуйте його на стихійних ринках.
- Не використовуйте в їжу або для виготовлення майонезу яйця водоплавної птиці.
- Забезпечуйте достатню термічну обробку м'яса та риби, кип'ятіть молоко, куплене на ринку.
- Використовуйте окремий кухонний інвентар для обробки м'ясної, рибної сировини та готових страв.
- Ретельно мийте свіжі фрукти та овочі.
- Зберігайте їжу в холодильнику.
- Не зберігайте їжу за кімнатної температури довше ніж дві години.
- Вживайте якісну питну воду.
Радіо Трек: НОВИНИ