Полунично-сметанкове желе (РЕЦЕПТ)
Щоб свято було солодким
Пропонуємо рецепт такого желе, яке сподобається і великим, і малим.
Для сметанкового прошарку:
сметана (20%) - 650 г
желатин - 1 ст. л.
молоко - 100 мл
цукор - 100 г
ванільний цукор - 1 ст. л.
Для полуничного прошарку:
цукор - 40 г
полуниця - 350 г
желатин - 1 ст. л.
кип’ячена вода - 100 мл
Желатин, який будемо використовувати для полуничного желе, залити холодною кип’яченою водою. Желатин для сметанкового желе – холодним молоком. Залишити на 15-20 хвилин, щоб желатин розбух.
Помиту та очищену від плодоніжок полуницю разом з цукром подрібнити блендером до пюреподібного стану. Можна використовувати заморожену ягоду.
Сметану з цукром та ванільним цукром ретельно збити міксером.
Залитий водою желатин розігріти на водяній бані до повного розчинення грудочок і додати його до полуничного пюре. Все ретельно перемішати ложкою. За бажанням 2-3 ст. л. полуничного желе відкласти для декору.
Желатин, залитий молоком, також розігріти на водяній бані до розчинення грудочок, додати до сметани і збити міксером. Сметанкове желе розділити на дві частини. До однієї частини, за бажанням, можна додати 3-4 ст. ложки полуничної суміші, щоб сметана набула блідо-рожевого кольору.
Потім у склянки чи інший десертний посуд почергово викласти желе. Спочатку розлити сметанкове блідо-рожеве желе і на 15 хвилин помістити в морозильну камеру.
Далі акуратно розлити полуничне желе і знову на 15 хвилин помістити в морозильну камеру.
Останнім шаром викласти сметанкове желе, що залишилось.
Для прикраси можна використати тертий темний шоколад, порізану полуницю. Також зверху можна викласти трошки полуничного желе, що відклали для декору і паличкою намалювати візерунки. Після цього десерт помістити в холодильник, через 1 годину можна подавати до столу.
Полунично-сметанкове желе готове.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ