Покладіть на дно відерця цю зелень – і тоді квашені помідори вийдуть, як газовані: рецепт для господинь, які люблять експерименти

Ця закуска буде родзинкою на столі

Пропонуємо вам приготувати помідори по-новому. Цей рецепт підійде тим, кому вже набридли салати з помідор чи мариновані овочі. Квашені помідори за цим рецептом будуть родзинкою на столі.

Інгредієнти:

  • На 1 л - холодної води:
  • 2 ст. л. - солі;
  • 1 ст. л. - цукру;
  • 1 ст. л. - сухої гірчиці в порошку;
  • трави й листя - на смак.

Розмір відерця не має значення, можна використовувати скляні банки під звичайну капронову кришку. Можна взяти п'ятилітрове пластикове відро.

Найкращий розсіл дає поєднання листя вишні, смородини, селери. Обов’язково кладемо зонтики кропу й багато часнику. Поєднання трав помідори «загазує».

На 1 л холодної води додаємо сіль, цукор і гірчицю. Краще брати кам'яну сіль, оскільки вона не дуже солона й підходить для квашення.

Для п'ятилітрового відра потрібно 2 л розсолу, але кількість може змінюватися залежно від ємності, у якій квасимо помідори.

Після приготування помідори одразу дуже щільно закриваємо кришкою.

Зберігаємо в погребі місяць або, якщо його немає, спочатку (три – пʼять днів) за кімнатної температури, а потім – у холодному місці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook