Погіршення здоров’я: очільник ДАБІ Рівненщини Мічуда хоче вийти з СІЗО (ФОТО)

Захист клопотав про домашній арешт

Незважаючи на тяжкість кримінальних правопорушень, у вчиненні яких підозрюють 50-річного начальника управління ДАБІ у Рівненській області, він та його захисник вважають ухвалу місцевого суду від 24 липня незаконною та необґрунтованою, а достатнім запобіжним заходом — домашній арешт у певний період доби, повідомляє прес-служба апеляційного суду.

Підставою для цього вказали погіршення здоров’я Ігоря М. та неможливість в умовах СІЗО отримувати належну медичну допомогу. Клопотання про це подав підозрюваний у ході судового розгляду.

 

Прокурор просив ухвалу місцевого суду залишити без змін, апеляційну скаргу захисника відхилити, оскільки ризики, які він може реалізувати, перебуваючи на свободі, не зникли, а терміни досудового розслідування закінчуються 25 вересня 2019 року.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії судової палати, заслухавши пояснення захисника та підозрюваного, доводи прокурора, ухвалу слідчого судді про продовження на 60 діб запобіжного заходу - тримання під вартою - залишив без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

Як зауважує прес-служба апеляційного суду, органи досудового розслідування підозрюють чиновника у вчиненні корупційного злочину, а також у застосуванні насильства до працівників правоохоронного органу:

Ігоря М. підозрюють у тому, що працюючи на посаді начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, за попередньою змовою зі своїм сином Андрієм, з березня 2019 року вимагав та одержав неправомірну вигоду на загальну суму 400 000 грн.

Крім того, під час проведення обшуку у квартирі у Рівному, Ігор М., використовуючи предмет, зовні схожий на пістолет, чинив опір та погрожував працівникам правоохоронного органу, в такий спосіб перешкоджаючи проводити гласні розшукові слідчі дії.

Нагадаємо, поліція оприлюднила фрагменти розмов про дачу хабара керівнику ДАБІ Рівненщини 

За матеріалами прес-служби Рівненського апеляційного суду

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4                                  

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook