«Погана» вода і неправильна турка: головні помилки при варінні кави

Бариста розкрив секрети приготування смачної кави

Каву в турці називають арабським, турецьким чи східним напоєм.

Багато хто вважає, що кава – найкращий початок дня, ось тільки варити її потрібно правильно. А вміють це не всі. Про головні помилки під час варіння кави розповів шеф-бариста Раміль Рзаєв.

«Погана» вода

Смак кави безпосередньо пов'язаний якістю води, яку використовують для її приготування. «Погана» вода – не означає «шкідлива», пояснив експерт. Вона лише може не підходити для варіння кави – наприклад, бути занадто жорсткою або м'якою. Бариста радить брати воду  в пляшках, при цьому необхідно дивитися на етикетці інформацію про загальну мінералізацію. Все, що в діапазоні 75-150 мг / літр, можна брати.

Давня або пересмажена кава

Термін придатності в обсмаженої кави – місяць. Після цього смак звареного напою стає більш «плоским». За словами експерта, молоти каву краще безпосередньо перед її приготуванням.

Пересмажені зерна можна з легкістю розпізнати по олії на їх поверхні. Чим сильніше вони обсмажені, тим менше залишається в каві кислотності, фруктових та ягідних нот. Більш того, в напої з'являються гіркота і прогірклий смак.

Неправильна турка

Мідна турка, за словами баристи, є кращим варіантом, оскільки мідь має гарну теплопровідність. У такій турці кава більш рівномірно нагрівається по всій площі – це, своєю чергою, робить процес заварювання кави більш стабільним і контрольованим. «Неправильною» туркою бариста вважає алюмінієву і сталеву.

Джерело: Профиль

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook