«Податок на бездітність» пропонує ввести депутат ВРУ, який раніше прагнув легалізації «Езотерики»

Сам він дітей не має

Демографічна ситуація в Україні критична. Стоїть питання або масового завезення мігрантів, які перетворять Україну на казна-що, або… Або українці мають почати народжувати дітей.

Принаймні, резонансний нардеп Сергій Гривко зареєстрував законопроект №11264, яким, фактично, пропонується ввести «податок на бездітність». Офіційна назва опублікованого законопроекту:

«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо створення передумов для поліпшення демографічної ситуації в Україні»

ОСОБАМ від 21 до 58 РОКІВ -- ПРИГОТУВАТИСЯ?

Згідно із зареєстрованим в Раді законопроектом,  резиденти України від 21 до 58 років, які не мають дітей, платитимуть 1,5%, з однією дитиною – 1%, з двома – 0,5%.

Не будуть платниками демографічного збору особи, які мають:

  • трьох і більше дітей;
  • безпліддя;
  • статус осіб з інвалідністю І групи.

НА ЩО ПІДУТЬ ГРОШІ?

Дехто побоюється, що ухвалення законопроекту може різко підвищити народжуваність серед асоціальних груп. Супровідна записка так формулює – на що пропонується витрачати гроші:

  1. Підвищення державної допомоги при народженні дитини приблизно у півтора раза, з одночасною зміною порядку її виплати (вся сума допомоги виплачуватиметься одразу).

  2. Також передбачається встановлення розміру допомоги не у твердій грошовій сумі, а у 25-кратному розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, що забезпечить автоматичну «індексацію» вказаної допомоги кожного календарного року та позбавить сім’ї з дітьми інфляційних втрат.

  3. Запровадження нового виду державної допомоги сім’ям з дітьми - допомоги на утримання дитини до досягнення нею шестирічного віку.

  4. Запровадження нового виду державної допомоги сім’ям з дітьми - допомоги дитині на майбутнє.

ГРИВКО ТА ЕЗОТЕРИКА

23 листопада 2023 р. депутат Сергій Гривко окремим законопроектом пропонував офіційно запровадити в Україні езотеричну освіту та видачу відповідних дипломів.

Він переконував, що серед населення активно поширюються «езотеричні знання та думки», а в наукових колах є «дискусії та обґрунтування» щодо доцільності застосування езотеричних вчень.

«Езотерична сфера отримує визнання на науковому рівні, їй присвячується багато наукових публікацій», - переконував Гривко і пропонував:

* Дати змогу езотерикам внести себе до Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти і заплатити збір.

 

* Аби потім вчити інших людей та видавати їм дипломи.

УВАГА! ОНОВЛЕНО: як стало відом, свій демографічний Законопроект депутат Гривко -- терміново відкликав (вочевидь, через широкий негативний розголос)

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook